Meillä käy Smartum liikunta- ja kultturiseteli
 
SporttiPassi käy meillä
 
 


Ryhmäkuvaukset
 

Kilpatanssin alkeiskurssi

 
Mitä tanssitaan? Kilpatanssiin kuuluu yhteensä kymmenen eri tanssia, joista viisi on vakio- ja viisi latinalaistanssia. Alkeiskurssilla opetellaan perusaskeleita neljästä  tanssista, joita ovat hidas valssi, quickstep, chacha ja jive.
 
Kenelle? Kurssi on tarkoitettu kaikille tanssista kiinnostuneille. Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita vaan tanssin opettelu aloitetaan aivan alkeista. Kilpatanssin alkeiskurssille osallistuminen ei edellytä kilpailemisen aloittamista, eli tanssiharrastuksen jatkaminen ryhmissä käymällä on mahdollista ilman kilpailun aloittamistakin.
 
Kilpailemaan? Kilpatanssin harrastaminen ei edellytä kilpailemisen aloittamista, vaikka nimi siihen viittaakin. Alkeiskurssin lopuksi järjestetään vapaamuotoinen katselmustilaisuus, jossa tanssitaan alkeiskursilla opetellut tanssit musiikkiin ja kurssin opettajat katsovat, että kurssilaiset ovat valmiita siirtymään taitotasollaan seuraavaan luokkaan (E-luokka). F-katselmuksesta saa itselleen todistuksen E-luokkaan siirtymisestä.
 
Tanssimista voi kurssin jälkeen jatkaa myös harrastusmielessä tanssitaidon ylläpitämiseksi eli kilpailemaan ei seurassamme painosteta!  Katselmuksen jälkeen voit osallistua seuran järjestämälle alkeisjatkokurssille, jossa opetellaan lisää tansseja. E-ryhmään voit tulla, kun sinulla on kaikissa E-luokan tansseissa koreografiat. Nämä opit siis alkeisjatkokurssilla.
 
Enemmän tietoa kilpatanssista löydät Tietoa lajista -sivulta.
 
Millaiset varusteet tarvitsen? Kurssille tullessa varusteiksi riittävät rennot liikkumiseen sopviat vaatteet. Alkeiskurssilla tanssitaan aluksi sukkasillaan. Kilpatanssiin suunniteltujen kenkien hankinnasta voi kysyä neuvoa opettajilta, mutta kenkiä ei tarvitse hankkia vielä alkeiskurssilla, vaan myöhemmin harrastuksen edetessä (esim. E-luokassa).
 Esim. naiset/tytöt voivat laittaa kurssille tullessa t-paidan tai topin ja joustavat housut (esim. leggingsit) tai hameen. Pojille/miehille varusteeksi sopivat t-paita ja liikkumisen mahdollistavat housut (ei farkkuja).
 
Ensimmäinen tunti on aina ilmainen tutustumistunti!
Ryhmäopetusta 1,5 h/vko (sis. vakiot ja latttarit).
 
Alkeiskurssia ohjaavat kilpatanssijat Jyri Hoffrén ja Elsi Övermark
  

Kilpatanssin jatkokurssi

Kurssi on tarkoitettu E-luokan tanssit jo hallitseville tanssijoille. Kurssilla syvennetään alkeiskurssilla ja jatkokurssi 1 tunneilla opittuja taitoja ja tanssitekniikkaa. Kurssille voit tulla alkeisjatkokurssin jälkeen tai jos olet tanssinut kilpatanssia joskus aikaisemmin (E- tai D-luokassa) ja haluaisit aloittaa uudelleen. Ryhmään tullessa sinulla olisi hyvä olla kuviot E-luokan tansseihin. Mikäli tarvitset kertausta tansseista, kannattaa aloittaa jatkokurssi 1:stä kuvioiden opettelulla ja siirtyä sitten jatkokurssi 2 tunneille.
 
E-ryhmässä opetellaan kaikkia E-luokan tansseja: valssi, tango, quickstep sekä samba, cha cha ja jive. Lisäksi tutustumme myös D-luokan tansseihin rumbaan ja foxtrotiin. Myös vierailevat valmentajat pitävät ryhmätunnin silloin tällöin, minkä avulla saat omaan tanssiin välillä uutta näkökulmaa ja syvennettyä tekniikkaa.
 
Ryhmää ohjaavat Antti-Pekka Pitkänen, Jyri Hoffren ja Elsi Övermark

Yhteistyössä:
 
 
 

 
Sähköposti: toimisto (ät) dancestyle.fi              ©DanceStyle ry 2012